Cocktail workshop

April 2021

Een fancy dinner, een bbq met een frisse Duvel erbij, frietjes op kantoor omdat het vrijdag is, een glaasje bubbels als we weer eens iets te vieren hebben … kleine dingen waar we bij JArchitects enorm van kunnen genieten, kleine dingen die we ondertussen al even moeten missen. Hoog tijd dus om het nog eens gezellig te maken en dat deden we recent met een virtuele cocktail en mocktail workshop. 
 
Alle ingrediënten werden enkele dagen op voorhand bij onze collega’s thuis bezorgd en de dag zelf zat iedereen watertandend en vol enthousiasme klaar met glazen, ijsblokjes en al hun flesjes bij de hand. 
 
We gingen van start met de Watermelon Cooler, een fruitige cocktail op basis van wodka, vers limoensap, veenbessensap, watermeloen siroop en tonic.
 
Terwijl we samen van achter ons scherm genoten van het lekkere drankje, maakten we van de gelegenheid gebruik om enkele nieuwe collega’s wat meer over zichzelf te laten vertellen. Altijd fijn om te weten te komen waar iedereen in het dagelijkse leven mee bezig is, en nog beter met een zomerse cocktail in de hand. 
 
We maakten nog een tweede drankje met passievrucht, suikersiroop, limoensap, rum en een non-alcoholisch bier. Dat zorgde voor een heel andere cocktail maar ook deze viel bij iedereen in de smaak. 
 
Zelfs voor de restjes rum en passievrucht kregen we een ludieke oplossing, een halve passievrucht vullen met rum en je hebt het perfecte shot-glaasje. Natuurlijk werd er ook aan de mocktail-liefhebbers gedacht en konden de cocktails zo aangepast worden dat ook zij konden genieten van twee heerlijke drankjes. 
 
We sloten onze avond af met anekdotes over de meest vreemde plaatsen waar we al video calls gedaan hebben, de reisbestemmingen die op onze wishlist staan en welke cocktails we nog aan elkaar konden aanraden. We moeten je waarschijnlijk niet vertellen dat er op het einde van de avond heel wat collega’s met lege glazen aan hun scherm zaten. 
 
Zeker voor herhaling vatbaar, hoewel we hopen dat we de volgende keer in real-life kunnen klinken op een zonnig terras.