PERSBERICHT: Continuum Consulting en JArchitects kondigen fusie aan

Lummen & Beringen – Continuum Consulting NV met kantoren in Merelbeke, Brussel en Lummen en JArchitects met kantoren in Beringen en Brussel kondigen een doorgedreven samenwerking aan en zullen fusioneren tot één. Walter Martens, CEO van Continuum Consulting, en Axel Segers, CEO van JArchitects zijn unaniem: “Met verenigde krachten willen we onze expertise en know-how bundelen om samen de markt op te gaan. Onze ambitie is om over enkele jaren dé referentie te zijn in software craftsmanship.” Na de fusie zullen ze verder gaan onder vlag van Continuum Consulting.

Work hard play hard

De twee ondernemingen focussen allebei op digitale transformatie. Continuum Consulting met hun expertise in Java Software Craftsmanship en JArchitects met hun doorgedreven kennis en ervaring in Java, cloudnative en mobile oplossingen. “Behalve onze businessactiviteiten, vonden we het eens zo belangrijk dat onze bedrijfsculturen matchen alvorens we volgende stappen nog maar in overweging namen. Ook daar zien we een focus op mensen, talenten en klanten”, vertellen Martens en Segers. “Eigenlijk dezelfde ‘work hard, play hard’ mentaliteit.”

People centric

Het is deze people centric aanpak die men wenst te behouden na de fusie. “We willen groeien maar dat mag niet ten koste van onze waarden. Deze worden bewaakt door onze mensen. Daarom zal je in het nieuwe Continuum Consulting de gekende en vertrouwde gezichten blijven terugzien” vertellen Martens en Segers. Walter Martens maakt plaats als CEO van Continuum Consulting na 15 jaar en zal zijn pijlen richten op verdere expansie van de business in de Benelux. Ook medeoprichter van Continuum Consulting, Jeroen Wijnen (die de laatste jaren voornamelijk nog financieel verantwoordelijke was), verhuist naar het Benelux niveau waar hij zal instaan voor Mergers & Acquisitions.
Axel Segers, tot voor kort CEO van JArchitects, neemt de rol van CEO van Continuum Consulting op zich. De andere leden van het bestaand managementteam van Continuum Consulting blijven eveneens aan boord en zullen mee de continuïteit garanderen: Bart Waterlot als HR COO en Lennert Vesters als Business Developer. Bart Waterlot klinkt alvast duidelijk “We dragen trots de titel van ‘Great Place to Work’ en we gaan voor niets minder.” Continuum Consulting viel de voorbije twee jaar nog in de prijzen toen het jaarlijkse “Best Workplaces” onderzoek van de Vlerick Business School hen naar voren schoof als één van de 10 beste werkgevers in België.

Ambitie 2025

“Met verenigde krachten willen we tegen 2025 een verdubbeling van het team realiseren en dé referentie worden in Software Craftsmanship via Java, front-end en cloud development. Want dat is onze sterkte”, vertelt nieuwbakken CEO Axel Segers. “Onze belangrijkste troef hierin zijn onze medewerkers: stuk voor stuk sterke technische profielen die het verschil maken voor onze klanten. We brengen op deze manier een team samen van 140 experts die onze huidige en nieuwe klanten zullen ondersteunen in hun digitale transformatie.” Beide bedrijven samen vertegenwoordigen een omzet van meer dan 15 miljoen euro.

Alan Allman Associates

De fusie komt niet helemaal uit de lucht gevallen. Eerder dit jaar trad Continuum Consulting toe tot het ecosysteem van Alan Allman Associates, een Franse koepel met een Belgische divisie waar JArchitects al sinds 2018 deel van uitmaakt. In dit netwerk zijn bijna 20 consultancybedrijven ondergebracht die gespecialiseerd zijn in digitale transformatie. “We blijven als Continuum Consulting hiervan deel uitmaken omdat we de meerwaarde inzien van een overkoepelende samenwerking op vlak van HR, sales en training. Nu kunnen we ons focussen op onze groeistrategie met een nog groter team en nog meer expertise”, vertelt Axel Segers. “Zeker met de steun van Walter en Jeroen die op Benelux niveau de verdere groei mee helpen vormgeven.”

Van links naar rechts: Bart Waterlot (HR COO), Axel Segers (CEO) en Lennert Vesters (Business Developer)


Over Continuum Consulting NV
Continuum Consulting werd in 2007 opgericht door Walter Martens en Jeroen Wijnen en is specialist in Java, Front-end en Cloud development en bedient klanten in diverse sectoren in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Continuum was in 2021 goed voor een omzet van €8,8 mio en een vertegenwoordiging van 85 software experts.

Meer info: www.continuum.be

 Over JArchitects
JArchitects werd in 2002 opgericht door Axel Segers en heeft zijn thuishaven in Paal. Het bedrijf focust zich op Java, Cloud en mobile development. JArchitects was in 2021 goed voor een omzet van €4,4 mio en een vertegenwoordiging van 45 software experts.
Meer info: www.jarchitects.be