Waarom heb je JArchitects gekozen als stageplaats?

Ik was op zoek naar een bedrijf met een persoonlijke aanpak en een losse bedrijfscultuur. Via de website en hun social media kreeg ik al snel een positieve indruk van JArchitects. Dit is duidelijk een bedrijf waar innovatie en mensen centraal staan.

Hoe heb je de stage ervaren?

De persoonlijke aanpak voelde direct goed aan. Er werd mij een stagebegeleider toegewezen die van mij  op heel wat vlakken een betere developer heeft gemaakt.

Agile werking, Daily standups, code reviews, architectural reviews: zaken waar we in een schoolomgeving toch eerder theoretisch mee in contact kwamen werden tijdens mijn stage in praktijk toegepast.

Wat heb je bijgeleerd tijdens de stage?

Ik heb geleerd om op een andere manier naar software ontwikkeling te kijken. Vanuit de praktijk gestuurd heeft deze stage me een beter inzicht gegeven over hoe je zo’n project van A tot Z moet aanpakken.  

Verder was er een dagelijkse afstemming met de product owner.  Dit interactief proces heeft me ook inzichten gegeven in hoe zo’n software traject zich in werkelijkheid afspeelt.

Tenslotte heb ik meer leren denken als een software engineer: efficiënter te werk gaan door goed te plannen en na te denken vooraleer ik van start ga met de implementatie.

Welke momenten zijn je bijgebleven tijdens de stage?

Een middagwandeling met de collega’s aan de Paalse Plas, de pizza op vrijdagmiddag en de werkweek afsluiten met een pintje en leuke babbel met de collega’s.

Waarom heb je gekozen om bij JArchitects te blijven werken na je stage?

Het gevoel van wederzijds vertrouwen: er wordt open gecommuniceerd.
Ik voel me heel goed bij JArchitects. Dat zorgde ervoor dat ik iedere dag weer met veel enthousiasme en plezier kon aanvangen.  

Hoe zou je de sfeer omschrijven binnen JArchitects?

Bij JArchitects heerst er een losse en vriendelijke sfeer waardoor ik me er onmiddellijk thuis voelde. Ik kon vanaf dag 1 volledig mezelf zijn en had niet het gevoel dat ik me anders moest gedragen.

Zou je JArchitects aanraden en waarom?

Ik kan iedereen die met programmeren bezig is JArchitects aanraden omwille van de kansen die je er krijgt om jezelf te ontplooien. 
De ontspannen werksfeer werkt motiverend om je project tot een goed einde te brengen.  Het gevoel van welkom te zijn bij JArchitects en de motiverende sfeer is het beste en het belangrijkste wat ik me kan voorstellen bij een bedrijf.